Datorspelandet har blivit en nästan accepterad hobby som de flesta ägnar sig åt lite då och då. Det finns spel inom snart sagt varje genre att välja mellan, och oavsett vad du är intresserad av, så kan du hitta ett spel som passar dig.

 

World of Warcraft

Världens största MMORPG. MMORPG står för Massively multiplayer online role-playing game. Helt enkelt ett rollspel med en enorm mängd spelare. I World of Warcrafts fall över tio miljoner världen runt. Skälet till framgången är enkel att förklara: Spelet riktar sig till den stora massan, samtidigt som ”hardcore”-spelare också har saker att göra. Spelet kräver inte så mycket vad gäller datorkraft heller, och detta påverkar inte grafiken negativt. I stället för realism satsar World of Warcraft på en stil mer liknad tecknad film, vilket passar utmärkt. För den som tycker om fantasy, så är World of Warcraft en utmärkt startpunkt, även om man senare kanske går vidare till andra spel. World of Warcraft är lätt att lära sig, samtidigt som det finns ett visst djup för den som vill ta det hela ett steg längre.

 

The Sims

En av världens mest framgångsrika spelserier någonsin. The Sims är ett spel som samtidigt inte är ett spel. Det är ett försök att simulera verkligheten, och man sköter om sina små ”simmar” på olika sätt, och hoppas att de ska kunna uppnå sina livsmål. Någon kanske säger att det är som ett dockskåp, eller en mer avancerad variant av Tamagochi. Det är faktiskt rätt träffande beskrivningar, men the Sims är oändligt fascinerande, och med senaste delen, Sims 3, har det också överträffat sig själv. Till skillnad från många andra spel fortsätter det också att sälja år efter år. Det finns goda skäl till att det är på det viset.

 

Crayon Physics Deluxe

Ett oändligt fascinerande spel. Idén är att du ska få en boll att transporteras till en viss punkt, och det finns en mängd olika banor, med hinder, att välja mellan. Vad som gör spelet så speciellt är sättet det går till på. Du Använder helt enkelt musen till att rita olika saker, som sedan uppför sig enligt fysikens lagar. Om du ritar en stor fyrkant, till exempel, kommer den när den är färdigritade att falla neråt med stor kraft. På så sätt kan du rita dit. hävstänger och annat, för att flytta på bollen. Det finns ingen given lösning på de olika banorna, och den enda begränsningen är din fantasi.